Oyunlarla Yaşayanlar Tiyatro Topluluğu | Sağlık Kültür ve Spor Müdürlüğü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

Oyunlarla Yaşayanlar Tiyatro Topluluğu

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ OYUNLARLA YAŞAYANLAR TİYATRO TOPLULUĞU

 Biz 2010 yılında kurulmuş, 10 farklı oyunla 27 farklı sahnede yer almış bir topluluğuz. Topluluktan ziyade bir ekip kocaman bir aileyiz. 

 Bizim işimiz sadece tiyatroda rol almakla kalmayıp; disiplin, çalışma azmi, inanç, başarı, özgüven, saygı gibi hepimizi var eden bu olguları uzun vadede nitelikli insan gücüne mâl etmektir. 

Ekip için önemli noktalardan birisi de organize olan, rehberlik eden, ekip geçmişine saygılı olan, adımlarını emin atan prestij sahibi bir topluluğuz. 

Ekip içerisinde yapılan egzersizlerle birlikte dikkat ve konsantrasyon, bedensel koordinasyon, ortak hareket edebilme, kavram öğrenimi, motor becerileri, vokal kullanımı geliştirme, verilen komutları uygulayabilme, ekip içinde ritim halinde bulunma gibi becerileri üyelerine kazandıran bir topluluğuz. Fizik gücünü ve mental gücünü sahnede doğru şekilde sergilemeyi hedefleyen bir ekibiz. 

Amaç

 Bizler sanata ve topluma saygı duyan, sanatı sanat için ve toplum için icra edenlerdeniz. Bizler toplumun her parçasını birbirinden ayırmadan, değer verdiğimiz kadar insan olduğumuzu unutmadan, ekip içindeki üyelerimizin değer yargılarını da içe alarak var olmayı başaran bir ekibiz. İnsanlığı sanatla yoğrulmuş bir geleceğe hazırlamayı, topluma örnek olacak saygın bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. 

Misyon

Her sene sanatsal değeri yüksek, topluma faydalı oyunlar sahnelemek ve toplumsal ahlaka saygılı, tiyatro kültürüne sahip oyuncular yetiştirmek.

Vizyon

Ülke genelinde akla gelen ilk tiyatro topluluklarından biri olmak.

Yönetim Kurulu

Topluluk Akademik Danışmanı
Özgür Osman DEMİR

Topluluk Başkanı
Enes KÜÇÜK

Topluluk İkinci Başkanı
Esra Selin Demir

Etkinlikler

AKİF OLMAK 

Hakütt olarak ilk sahnelediğimiz uyarlama oyun. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan Korkma adlı on bölümlük belgeselden uyarlanmıştır. Yazar ekibimiz tarafından hazırlanan bu oyun 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları adı altında ilk defa sahne almıştır. 

KADINLIK BİZDE KALSIN 

Oyunlarla Yaşayanlar Tiyatro Topluluğu olarak sahnelediğimiz ilk tek perdeli tiyatro oyunudur. Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı bu oyun, 26 Mayıs 2016 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenmiştir. 

KOMŞU KÖYÜN DELİSİ 

2016/2017 Eğitim öğretim yılında ekibimizin hazırlamış olduğu sene sonu oyunudur. Üstün Dökmen’in yazdığı toplumun akıl hastalarına karşı tutumlarını komik bir dille anlatan oyunumuzda ekip olarak uyarlamalar yapmış ve 8 Mayıs 2017 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversite’si Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelemiş bulunmaktayız.

DOĞAÇLAMA SPORU 

Erdem Koleji’nin ev sahipliği yaptığı Kütür Sanat haftası etkinliğin de ‘Doğaçlama Sporu’ ile sahne aldık. Doğaçlama etkinliğimizi ilkokul ve ortaokul öğrencileri le buluşturduk. 

ABUR CUBUR MAHALLESİ 

Çocuklar Tiyatroyla Büyüsün ilkemizle 2016/2017 eğitim ve öğretim yılında Abur Cubur Mahallesi adlı çocuk oyununu sahneledik. Günümüz hastalıklarında obeziteye karşı çocukları bilinçlendirmeyi hedefleyen oyunumuzla 500 ilkokul ve anaokulu seviyesinde ki öğrenciyle buluştuk. 

KOZALAR 

Sahnelediğimiz ilk absürt oyun. Tiyatronun sadece güldürmek olmadığını aynı zamanda düşündürücü ve ders verici özelliğini hatırlamak ve hatırlatmak adına hazırlandığımız Adalet Ağaoğlu’nun Kozalar adlı oyununu Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi ve Onat Kutlar Sahnesi olmak üzere iki kere sahneledik. 

Çöpiş İle KıpKıp 

Sosyal Sorumluluk projemiz olan Çöpiş İle KıpKıp oyununu bir çok köy okulu başta olmak üzereokul öncesi,ilkokul ve ortaokul düzeyindeki yaklaşık 900 öğrenci ile buluşturduk. 

TEMA: Doğa anayı koruyalım, çevremizi temiz tutalım. 

İSTANBUL EFENDİSİ 

Osmanlı’da “Lale Devri” nin sonrasında geçen oyun, Osmanlının kültürel ve etnik çeşitliliğini sergilerken bir taraftan da dönemin toplumsal yapısı, sosyal ilişkileri ayna tutmaktadır. 

Tüm İstanbul’ un korktuğu, millete kök söktüren, esnafı falakadan geçiren Kadı Savleti Efendi, kızı Esma ‘ya hayırlı bir kısmet aramaktadır. Fakat Savleti Efendi fallara, perilere, cinlere düşkünlüğünden kızına münasip damat adayını bu yolla seçmeye kalkınca işler karışır. Velhasıl kızı Esma Safi Çelebiye gönlünü kaptırmış. İki genç mümkünü olmayan bir aşka düşmüşlerdir. Koskaca İstanbul’da bu derde derman olacak, Kadı Savleti Efendi’yi kandırıp alt edebilecek tek kişi Çengi Afet’tir. Böylece bir çetrefil başlar. 

Oyunumuz Müzikal tadında olup, bol bol kahkaha attırarak izleyenlere keyifli dakikalar yaşatmıştır.

Lüküs Hayat 

2020/2021 eğitim ve öğretim yılında sahnelemeyi planladığımız Lüküs Hayat adlı oyundur. 1933 yılında Cemal Reşit Rey tarafından bestelenmiş bir operet olan Lüküs Hayat; Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden birisidir. Cumhuriyet’in ilk yıllarında devlet politikası olmanın dışında bir moda halini alan batılılaşmanın kibarlık budalalığına dönüşmesini konu edinir. Toplumun iki ayrı sınıfını ele almıştır: Yaşamını hırsızlıkla sürdüren alt sınıfın yanında, “zengin” kimliği ile yaşamasına rağmen elindekileri har vurup harman savurduğu için parasız kaldığından birbirini dolandırarak “Lüküs Hayat” süren, çıkar üzerine ilişkiler kurmuş bir üst kesim. 

Oyunumuz Müzikal tadında olup, bol bol kahkaha attırarak izleyenlere keyifli dakikalar yaşatmıştır.