Hakkımızda | Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

Öğrencilerimizi, üniversiteye geldikleri ilk günden itibaren kişisel, sosyal, kültürel, sanatsal ve bedensel gelişimleri açısından donanımlı ve bilinçli bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu alanlarda yapılan aktiviteler ile gerek iş gerekse sosyal yaşamlarında başarılı ve etkin bireyler olmalarını sağlayacak becerileri kazanacakları ortamı oluşturmaktayız.

Alanında başarılara imza atmış takımlarımızla, aktif projeler yürüten topluluklarımızla ve kültürel gelişimi amaçlayan etkinliklerimizle Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü akademik gelişimin yanı sıra öğrencilerimizin spor, kültür alanında gelişimini hedeflemektedir.

SAĞLIK

Üniversitemizde acil durumlarda müdahale edilmek üzere doktorumuz, hemşiremiz ve gerekli ekipmanların olduğu revirimiz bulunmaktadır.

KÜLTÜR

Müdürlüğümüz Kültür alanında, resmi tören ve programların yanı sıra, söyleşi/konferans, seminer, sempozyum, panel vb. bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikleri sanat etkinliklerini organize eder, program akışını uygular ve program düzenini sağlar.

Öğrenci topluluklarının açılmasını, işleyişlerini, düzenleyecekleri organizasyonları, Öğrenci Dekanlığımız ile birlikte yürütmekteyiz. 2023 yılı Ekim ayı itibari ile 70 öğrenci topluluğumuz bulunmaktadır. Sizleri de aramızda görmek isteriz.

Müdürlüğümüz bünyesinde;

• Gösteri ve Sanat Merkezi   → 3024 Kişi
  • Kongre ve Kültür Merkezi → 708 Kişi
  • Cine Amfi                           → 75 Kişi
  • Hukuk Amfi                        → 250 Kişi

Kapasiteli salonlarımız bulunmaktadır.

SPOR

1500 kişi kapasiteli kapalı spor salonu ve fitness center’in bulunduğu üniversitemizde;

• 2 basketbol sahası,
  • Golf sahası,
  • 2 voleybol sahası,
  • Tenis kortu,
  • 2 futbol sahası bulunmaktadır.

Ayrıca;

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonuna bağlı olarak Üniversiteler Ligi kapsamında;

• Kadın voleybol,
  • Erkek basketbol,
  • Yüzme,
  • Masa tenisi,
  • Bilek güreşi,
  • Kicks boks,
  • Karate,
  • Tekvando ve birçok branşta sporcularımız ile müsabakalara katılım sağlanmaktadır.

Aynı zamanda üniversitemiz Gösteri ve Sanat Merkezinde; playstation, masa tenisi, bilardo gibi zaman geçirebileceğiniz “Genç Ofislerimiz” bulunmaktadır.