İşletme Topluluğu | Sağlık Kültür ve Spor Müdürlüğü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

İşletme Topluluğu

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME TOPLULUĞU

İşletme Toplulğu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerinden oluşan üyelerle birlikte akademik bilgiler ışığında, bulunduğu dönemin yetkinliklerini benimseyerek; sosyallik, kişisel gelişim ve mesleki yetkinlikler kazandıracak faaliyetler düzenleyen bir öğrenci topluluğudur.

Amaç

Topluluğumuz, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileri ile ders dışı sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra eğitici teknik geziler düzenleyerek sosyal becerileri ve iletişimi arttırmayı amaçlamaktadır. Faaliyetlerimizle birlikte üyelerimize; sorumluluk alma, ekiple uyum içinde çalışma, bütünleşme ve dayanışmayı sağlamaktayız. Alanlarında uzman ve tecrübeli insanlarla topluluğumuz arasında köprü kurarak mezun olacak öğrencilerimiz için iş imkanları ve staj yerleri sağlamak topluluk olarak hedefimizdir.

Vizyon-Misyon

Topluluk, öğrenme isteği yüksek ve gelişime açık üyeleriyle; başarılı ve geliştirici faaliyetlere imza atmayı hedeflemektedir. Topluluk ekibi olarak yetkinliklerini her geçen gün artırma motivasyonuna sahip, azimli, gelişime açık ve işletme disiplinleri arasındaki uyumdan yola çıkarak gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler sayesinde çok yönlü davranabilme alışkanlığını kazanmaya odaklı bir misyona sahiptir. Bu misyondan hareketle işletme topluluğu üyeleri, önce ulusal sonrasında uluslararası üniversitelerin öğrenci topluluklarıyla iş birlikleri geliştirerek uluslararası bir öğrenci topluluğu olmak vizyonunu paylaşmaktadır.

Yönetim Kurulu

İşletme Topluluğu Akademik Danışmanı

Doç. Dr. Zeynep ÖZGÜNER

zeynep.ozguner@hku.edu.tr

Topluluk Başkanı

Tuba GÜN

tuba.gun2@std.hku.edu.tr

Topluluk Başkan Yardımcısı

Yuşa Tarık DEMİR

ytarik.demir@std.hku.edu.tr

 

Topluluk Başkan Yardımcısı

Osman ÇAĞDINLIOĞLU

osman.cagdinlioglu@std.hku.edu.tr

Üye İlişkileri Koordinatörleri

Ersel Utku BİLDİK

eutku.bildik@std.hku.edu.tr

Eda ÇELİKBAŞ

eda.celikbas@std.hku.edu.tr

Görsel ve Sosyal Medya Koordinatörleri

Sıla Irmak KAN

sirmak.kan@std.hku.edu.tr

Naya GHADRİ

naye.gadri@std.hku.edu.tr

Yazı İşleri ve Metin Sorumlusu

Kübra KARAOĞLU

kubra.karaoglu@std.hku.edu.tr

Etkinlik Planlama ve Yönetim Birimi

Fares SHARRACK

fares.sharrack@std.hku.edu.tr

Kadir ÇELİK

kadir.celik@std.hku.edu.tr

Dicle DEMİR

dicle.demir@std.hku.edu.tr

Sıla GÖRENOĞLU

sila.gorenoglu@std.hku.edu.tr

Etkinlikler

Firma gezileri serimizde üyelerimizle birlikte Dilek Halı’ya misafir olarak bir halı nasıl üretilir, hangi aşamalardan geçer, bir halı fabrikası nasıl olur, nasıl makineler kullanılıyor, üretim ne demek ve nasıl yapılıyor birebir şahit olarak öğrendik. Gezinin planlanmasından başlayan süreçle bir faaliyetin nasıl organize edileceği ile ilgili bir tecrübe edindiğimiz teknik gezi esnasında, üniversitedeki teorik derslerimizin uygulamalı olarak nasıl işleyiş gösterdiğini gözlemlemiş olduk.

Business Summit’23 etkinliğimizde 6 iş insanının davet ederek bir seminer düzenledik. Gelen konukların bilgisi şu şekildedir:

Emre Boynuyoğun

Founder at Gain Energy

ODTÜ/Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Alan: Enerji üretimi ve girişimcilik

Önder Akar
Ceo at SmartPulse Technologies
Anadolu Üniversitesi/Bilgisayar Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisans
Alan: Yazılım ve girişimcilik

Erhan Can İşeri
Country Leader at Google
Boğaziçi Üniversitesi/Endüstri Mühendisliği
Alan: Teknoloji, Yönetim

Sinan Balık
Regional Sales Manager at Enerjisa

Çukurova Üniversitesi: Faculty of Agriculture, Food Science and Technology

İstanbul Üniversitesi: Master of Business Administration (M.B.A.), Business, Management, Marketing, and Related Support Services
Alan: Satış ve Pazarlama, Enerji

Çağrı Gürsel
Vice President at Agentis Capital in London
Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
University of Cambridge, MBA
Alan: Yatırım Bankacılığı, Yenilenebilir Enerji Yatırımları

 

Gelen konuklarımızın faydalı ve keyifli seminerleri ardından üyelerimiz ile konuklarımızın birebir etkileşime geçebileceği bir ortam yarattık çay, kahve eşliğinde hoş sohbetler ettikten sonra seminerimizin 2. Kısmına geçtik. Geriye kalan konuklarımızın da seminerlerini tamamlaması üzerine etkinliğimiz sona erdi.

 

KADMER’ in hazırladığı CUMHURİYETİN 100. YILI etkinliğinde konuşmacı olan Nurgül Hanım’ın konuşmalarından çok etkilenmiştik. Sıfırdan başlayıp işlerini geliştirmesi ve 10 kadına istihdam sağlaması etkileyici ve ilham verici bir başarı öyküsüydü. Bu etkileyici öyküye ve ürünlerin nasıl üretildiğine tanık olmak için bir öğle arası arkadaşlarımızla birlikte ŞİFA DOĞAL KÖY EKMEĞİ’ ne misafir olduk. Hoş sohbetler eşliğinde öyküsü kadar etkileyici tatları tatmış olduk.

Firma gezileri serimizde üyelerimizle birlikte OBA MAKARNA’ ya misafir olduk. Bir makarna nasıl yapılır, makarnaların şekillerinin ve tatlarının farkları nelerdir, makarna hangi aşamalardan geçer, bir makarna fabrikası nasıl olur, nasıl makineler kullanılır gibi birçok sorunun cevabını uygulamalı olarak öğrenmiş ve derste öğrendiklerimizi uygulamalı ortamda gözlemlemiş olduk. Güzel ve keyifli bir turun ardından fabrikadan ayrılırken OBA MAKARNA’ nın ince hediyesini alarak okulumuza döndük.

Yine bir firma gezileri serimizde üyelerimizle birlikte FUXTER COMPANY’ e misafir olduk. Bir ayakkabının tüm üretim aşamalarını, showroomunu, kolilenmesini ve pazarlanma aşamasını görerek ve yapılan anlatımlarla öğrendik.