Hku Gastronomi Topluluğu | Sağlık Kültür ve Spor Müdürlüğü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

Hku Gastronomi Topluluğu

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ HKU GASTRONOMİ TOPLULUĞU

HKU Gastronomi Topluluğu, Üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ve gastronomi alanına ilgi duyan öğrencileri ile birlikte 2021-22 eğitim öğretim yılının bahar döneminde kurulmuştur. Kurulduğu günden beri, Gastronomi Topluluğu; üyelerinin mutfak bilincinin oluşmasına ve yiyecek-içecek kültürünü geliştirmeye yönelik bir dizi faaliyette bulunmaktadır. Bu faaliyetlerden bazılarını; Turizm haftası etkinliği, temel mutfak bilgisi eğitimi, gastronomi sineması, üniversite sektör buluşmaları ve teknik geziler oluşturmaktadır. Yemek yapmayı ve yemeyi seven herkesin üye olma potansiyeli taşıdığı topluluğumuz, gastronominin bilinmeyenlerine dair kendini geliştirmek isteyen katılımcılarına masasında yer sunmaktadır.

Amaç

Espor günümüzde artık bir spor dalı olarak insanların meslek edindikleri hale gelmiştir. Öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte önceliğimiz Valorant olmak üzere üniversite esporunda vazgeçilmez takım olmak amacımızdır.

Vizyon

Gastronomi alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip ederek, teorik eğitimi uygulamalı eğitim ile desteklemek ve yenilikleri takip etmek için sektörel işbirlikleri yaparak bireylere yeme-içme kültürü ve gastronomi bilinci kazandırmaktır.

Misyon

Misyonumuz yerel mutfak kültürümüzü korumanın yanı sıra Türk ve Dünya mutfağının kültür ve uygulamalarını analiz ederek, yorumlamaktır. Ayrıca yiyecek içecek üretim süreçlerini sürdürülebilirlik ve etik değerler çerçevesinde gerçekleştirmektir.

Yönetim Kurulu

Topluluk Akademik Danışmanı

Topluluk Başkanı

Topluluk İkinci Başkanı

Etkinlikler