HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ HKU GASTRONOMİ TOPLULUĞU

HKU Gastronomi Topluluğu, Üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ve gastronomi alanına ilgi duyan öğrencileri ile birlikte 2021-22 eğitim öğretim yılının bahar döneminde kurulmuştur. Kurulduğu günden beri, Gastronomi Topluluğu; üyelerinin mutfak bilincinin oluşmasına ve yiyecek-içecek kültürünü geliştirmeye yönelik bir dizi faaliyette bulunmaktadır. Bu faaliyetlerden bazılarını; Turizm haftası etkinliği, temel mutfak bilgisi eğitimi, gastronomi sineması, üniversite sektör buluşmaları ve teknik geziler oluşturmaktadır. Yemek yapmayı ve yemeyi seven herkesin üye olma potansiyeli taşıdığı topluluğumuz, gastronominin bilinmeyenlerine dair kendini geliştirmek isteyen katılımcılarına masasında yer sunmaktadır.
Amaç
Espor günümüzde artık bir spor dalı olarak insanların meslek edindikleri hale gelmiştir. Öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte önceliğimiz Valorant olmak üzere üniversite esporunda vazgeçilmez takım olmak amacımızdır.
Vizyon
Gastronomi alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip ederek, teorik eğitimi uygulamalı eğitim ile desteklemek ve yenilikleri takip etmek için sektörel işbirlikleri yaparak bireylere yeme-içme kültürü ve gastronomi bilinci kazandırmaktır.
Misyon
Misyonumuz yerel mutfak kültürümüzü korumanın yanı sıra Türk ve Dünya mutfağının kültür ve uygulamalarını analiz ederek, yorumlamaktır. Ayrıca yiyecek içecek üretim süreçlerini sürdürülebilirlik ve etik değerler çerçevesinde gerçekleştirmektir.
Yönetim Kurulu
Topluluk Akademik Danışmanı
Topluluk Başkanı
Topluluk İkinci Başkanı